Welkom

Nieuw: Dementieklapper

De Dementieklapper is ontwikkeld naar het idee van de Dementiewijzer van ECD Foton.

De Dementieklapper bevat 20 communicatietips voor een goed contact met personen met dementie. Op de keerzijde staan 20 antwoorden op veel gestelde vragen over het zorg dragen bij dementie.

Vraagprijs per Dementieklapper voor professionelen bedraagt 3,00 euro.

Mantelzorgers betalen voor de Dementieklapper slechts 1,00 euro.

 

Bestellen kan via ECD Orion, ECD Tandem of PGN Dementie.

 

Praatcafé Alzheimer Liga regio Antwerpen

Datum: Dinsdag 4 juni 2013 - onthaal vanaf 19u45 start om 20u15 einde rond 22u15

Gespreksthema:
Wat verwachten ‘wij’ als mantelzorger van onze contacten met behandelende artsen en ziekenhuizen Familiegroep Dementie voor mantelzorgers en familieleden van personen met dementie
Locatie: lokalen van Gezinsbond Gewest Antwerpen, Schermersstraat 32, 2000 Antwerpen

Deelname: gratis

Onverwachte ontmoetingen

Donderdag 18 april 2013 – Bladel

Interregionale werkconferentie voor participanten van de koplopergemeenten uit De Kempen (BE), Noord-Brabant (NLD), Limburg (NLD) en Krefeld (DE).

Meer info via http://www.pgraad.com/dementievriendelijke-gemeente

Studiedag Goed Wijs Grijs

Op de studiedag GOED WIJS GRIJS , georganiseerd met steun van de provincie (dienst welzijn) en de Vlaamse overheid, zullen verschillende organisaties (CGG's, LOGO's, Psycho Geriatrisch Netwerk, Palliatief Netwerk,…) die actief zijn naar de doelgroep ouderen binnen de provincie Antwerpen rond het thema geestelijke gezondheid hun werking toelichten. Dit topic zal eerst ingeleid worden door Anke Bonnewyn en Alfons Marcoen. In de namiddag zijn er vervolgens 10 inhoudelijke workshops rond dit thema, gaande van geestelijke gezondheidsbevordering bij ouderen tot het opmaken van een suïcidepreventiebeleid in een instelling met ouderen. Er zijn nog tal van andere zeer interessante workshops en sprekers (waaronder bvb Linus Van Laere) Meer info is te vinden via deze link.

Reserveer alvast 19 februari 2013 om u onder te laten dompelen in het bad van ouderen en geestelijke gezondheid.

Music For Life 2012: BEDANKT!

Eind 2012 was een bewogen periode voor onze Expertisecentra. In de week van 14 tot 21 december stond Studio Brussel in het teken van dementie. Dit keer werd er niet gekozen voor fundraising, maar voor ‘bedankacties’. Iedereen die een ‘badge om dementie nooit meer te vergeten’ droeg, werd in heel Vlaanderen bedankt met onder andere gratis concerten, eten, drinken, gadgets,… . Zo kon je ook je eigen ‘Song For Life’ registreren, een lied waar een herinnering aangekoppeld is. Wil je alle hoogtepunten van deze 7 dagen herbekijken, ga dan zeker naar www.stubru.be.